Över hälften av 15-24-åringarna i Sverige säger sig ha tittat på film eller tv-serier via sajter som The Pirate Bay, Dreamfilm och Swefilmer den senaste månaden. Detta enligt en undersökning från Mediavision. Bland unga män är siffran 70 procent.

Sett till alla svenskar 15-74 år är det 24 procent som uppger sig ha använt dylika piratsajter, vilket är ungefär samma nivå som tittandet legat på under de senaste tre åren.

Läs också: "Pirate Bay-domen sänder dubbla signaler om det öppna nätet"

Enligt Mediavision är nedladdning och streaming av piratkopierat material vanligare i Sverige än i Norge, Danmark och Finland. Nu tror analysföretaget att domen mot Bredbandsbolaget kan påverka konsumtionen.

– De åtgärder som vidtagits hittills, med till exempel nedstängning av illegala webbsidor, har visat sig ha begränsad effekt på den illegala konsumtionen. I Finland och Danmark där man sedan länge tillämpar blockering, är piratanvändandet mindre än hälften så utbrett som i Sverige. Det återstår dock att se hur svenska konsumenter svarar på denna åtgärd, säger Natalia Borelius, projektledare på Mediavision, i ett pressmeddelande