Forskarna hos IBM har tagit fram en hubb som man hoppas ska kunna förbättra vården i framtiden, och skära ned väntetiderna.

Maskinen som fått namnet Cognitive Hypervisor, är en hubb som samlar in data från smarta klockor och aktivitetsarmband till IBM:s moln. Där analyseras sedan informationen och presenteras till vårdpersonal.

Läs också: Forskarlarm: Wearables säljer ut dina hälsodata

Utöver den snabba inblicken i en patients hälsotillstånd ska hubben också kunna larma sjukhuspersonal ifall patientens hälsotillstånd försämras, så att en ambulans kan skickas ut i tid.

Under tisdagen visade IBM upp en prototyp på maskinen som man laddat med simulerad data. Ur informationen kunde prototypen bland annat utläsa att den simulerade patienten hade låg syrenivå i blodet och en hög kroppstemperatur.

Enligt IBM har man inga planer på att själva ta fram wearables till hubben, i stället hoppas man att andra tillverkare ska använda tjänsten för att bygga sina egna hälsotjänster.

”De kan använda den här tekniken till att bygga sina egna wearables”, säger Bruno Michel, chef för integrationen av smarta system hos IBMS forskningsavdelning, till IDG News.

Läs också: Uppkopplade videokameror i ambulanser ska ge strokepatienter bättre och snabbare vård

Prototypen som visades upp under tisdagen var ungefär lika stor som en grapefrukt, men enligt IBM kan maskinen göras ännu mindre och smidigare.

”Jag tror att om fem år kommer vi att kunna placera den inuti en hörselgång”, säger Bruno Michel.