Knappt två månader har gått sedan Yahoo avslöjade att data från en miljard användarkonton läckt ut. Nu har nya säkerhetsproblem dykt upp på himlen. Varningen som utfärdats gäller förfalskade cookies som kan ha använts på konton mellan 2015 och 2016.

Företaget tror sig se en koppling till det omfattande intrång om uppdagades i september förra året. Ett intrång som utförts av någon form av statsstödd hackargrupp, skriver The Guardian, där Kina eller Ryssland pekats ut som potentiella misstänkta. Med gårdagens varning är det nu den tredje omgången intrång som rapporterats.

Läs också: Ny Android-app håller koll på vilka data du delar med dig av

Hur många användarkonton som kan ha påverkats av så kallad skadlig aktivitet framgår inte av rapporteringen. Men Yahoo undersöker just nu vad som hänt och hur det har gått till. Hittills har de gått ut med information om att det rör sig om en förfalskad kaka. Denna kaka gör att angriparen kan få tillgång till användarkonton utan att behöver skriva in lösenordet på nytt.

De första rapporterna om falska kakor skickades ut redan i november 2016 och problemet uppmärksammades i en säkerhetsuppdatering månaden därpå. Men vissa användare får informationen först nu.

En talesperson säger till den brittiska tidningen att företagets utredning har identifierat användarkonton som drabbats. Samt att de just nu är mitt uppe i arbetet med att meddela de personer vars konton har påverkats. Den förfalskade kakan har så att säga oskadliggjorts och kan inte längre användas.

Läs också: Sårbarhet i Wordpress har skapat "gängkrig" bland hackare

Samtidigt pågår förhandlingarna med Verizon om köpet av Yahoos kärnverksamhet. Intrången och de uppdagade säkerhetsproblemen har påverkat priset och rapporter säger att det ursprungliga priset på 4,8 miljarder dollar ska ha gått ner med 250 miljoner dollar.