Förra veckan gick Microsoft ut med att företaget hoppar över februaris inplanerade säkerhetsuppdatering till Windows och övriga program, som Office. Ett beslut som oroar många säkerhetsexperter då flera kända sårbarheter lämnas därhän till nästa uppdatering i mars.

Förra tisdagen gick Microsoft ut med att februaris säkerhetsuppdatering skulle försenas på grund av att man upptäckt ”ett sista minuten problem” som skulle kunna påverka vissa kunder. Men bara dagen efter kom beskedet att februaris uppdatering uteblir helt och att åtgärderna kommer att bli en del av uppdateringen i mars.

Läs också: Microsoft förlänger livslängden på originalversionen av Windows 10

Oturligt nog för Microsoft har Googles säkerhetsavdelning Project Zero nu gått ut med att man upptäckt en bugg i Windows som kan användas för att göra angrepp på en dator, det skriver The Register.

Buggen i fråga kan användas av en angripare för att få tillgång till en dators minne genom att använda sig av ett verktyg inuti grafikbiblioteket gdi32.dll. Om man får tro Google har det gått 90 dagar sedan man meddelat Microsoft om sårbarheten, och det är den gräns som Projet zero satt innan man berättar om en nyupptäckta sårbarheter för allmänheten.

Det här är inte första gången som Google gått ut med en sårbarhet i Windows innan Microsoft åtgärdat problemet. I november förra året uppstod det storbråk mellan de två företagen sedan Google gått ut med en nolldags-svaghet.

Microsoft har ännu inte delat med sig av orsaken bakom sitt beslut att vänta med sin säkerhetsuppdatering, men enligt säkerhetsexperten Susan Bradley kan det röra sig om ett fel i Microsofts distributionstjänst.

Läs också: Tummen ner för Microsoft Teams i första testet

”Det här är inte som tidigare fall där det inte har funnits några uppdateringar klara. Patcharna var klara, men av någon okänd anledning har de inte kunnat delas ut”, säger Susan Bradley, moderator för mejlinglistan Patchmangement.org, till IDG News.