I gruppen som vill locka Tesla till Sverige ska bland annat Business Sweden och leverantörsorganisationen FKG finnas med. Enligt Sveriges Radio ska gruppen ha föreslagit Trollhättan som stad för en eventuell fabrik.

IDG.se har sökt Fredrik Sidahl, vd för FKG, för en kommentar men har inte lyckats nå honom. Till Sveriges Radio bekräftar han att några intressenter gått samman och lagt fram förslaget till Tesla.

Läs också: Här är allt du behöver veta om Tesla Model 3

– Vi hade kontakt via svenska företrädare redan försommaren förra året, säger Fredrik Sidahl, som dock inte vill bekräfta att just Trollhättan lyfts fram.

På Business Sweden vill man dock inte kommentera Sveriges radios uppgifter.

– Generellt kommenterar vi aldrig samtal med våra kunder, säger Elisabeth Somp, presskontakt på Business Sweden, till IDG.se.

Sverige är långt ifrån ensamma om att vilja husera en framtida Teslafabrik, som skulle kunna innebära många nya arbetstillfällen, bland annat har Finlands näringsminister uttalat sig om att han skulle vilja se Teslas batterifabrik i Vasa. Även Spanien och Frankrike har öppet deklarerat sitt intresse, och har dessutom även erbjudit företaget fabrikslokaler.

Enligt en av källorna till Sveriges Radio är en av orsakerna till att Trollhättan kommit upp som förslag att elbilstillverkaren Nevs redan har en fabrik där och att det skulle finans plats även för Tesla.

Läs också: Tesla driver en hel ö med solenergi bara för att visa att det går
 

– Vi har både produktion och lab-verksamhet här i Trollhättan, och just nu nyttjas de inte till fullo av oss. Vi har en kapacitet som skulle kunna utnyttjas och vi kollar på olika lösningar. Men jag vill inte gå närmare in på vilka parter vi för dialog med, säger Ulrika Hultgren, presschef på Nevs, till IDG.se.