Den mörka sidan av internet, eller dark web som det också heter, är en avskild av plats på internet där kriminella krafter länge kunnat göra affärer med varandra skyddade av anonymiseringsverktyget Tor. Men även de mest hemliga platserna på nätet kan råka ut för ett hack som får förödande konsekvenser, det visar en ny undersökning som visar att 85 procent av tjänsterna på dark web försvunnit efter ett stort hack. Det rapporterar sajten Bleeping computer.

Hacket i fråga var mot Freedom hosting II, som tros ha huserat upp emot en femtedel av alla tjänster som fanns på dark web. Vilket har fått antalet tjänster att minska från 30 000 till 4 400 på bara ett år.

Läs också: Dold handelsplats betalar för läckor från företag

– Vi tror att nedtagningen av Freedom hosting II inte bara tog bort flera tusentals av aktiva sajter utan också påverkade andra leverantörer som hade viss infrastruktur ovanpå Freedom hosting II”, säger Sarah Jamie Lewis, huvudförfattare till rapporten, till Bleeping computer.

Enligt Sarah Jamie Lewis ska forskarna även ha lyckats samla in över 1000 unika ip-adresser som man lyckats komma över på dark web, från sajter som slarvat med att anonymisera sig själva korrekt.