2011 lanserade Microsofts forskningsavdelning Fuse Labs ett socialt nätverk. Tjänsten som går under namnet So.cl presenterades som ett nätverk för konsumtion snarare än kommunikation, med studenter som den primära målgruppen.

Vid den här tidpunkten hade Facebook hunnit få några år på nacken och hade etablerat sin roll som den sociala plattformen framför andra. Därför var det många som antog att Microsoft med sin tjänst skulle ta upp kampen med Zuckerberg, skriver Techcruch.

Läs också: Deppig och avundsjuk? Du kanske använder sociala medier för mycket

Det visade sig vara rätt långt från sanningen. Mer kunde So.cl ses som en Facebook-app eftersom användarna kunde logga in med samma inloggningsuppgifter. Och själva utseendet påminde mer om Pinterest.

Nu har Microsoft bestämt sig för att lägga ner projektet helt och hållet, som ändå levt en blygsam tillvaro i nätverkens utkanter. I ett blogginlägg skriver de att So.cl varit en fantastisk möjlighet att uttrycka sin kreativitet och en plats för likasinnade att finna stöd. Varför de väljer att lägga ner något som de säger är så fantastiskt går de inte in på. Men de skriver också att de lärt sig en ovärderlig läxa i vad som krävs för att bygga och underhålla ett socialt nätverk. 15 mars stängs dörren för gott.