Googles experimentverkstad levererar då och då rätt spännande projekt. Ett sådant är Project Jacquard, där man gör om helt vanliga plagg till interaktiva gränssnitt för allsköns aktiviteter. Nu är ett av dessa plagg på väg ut i handeln och ännu ett experiment på väg att bli verklighet.

Läs också: Färre döda kalvar med uppkopplade kor

I Levi’s Commuter Jacket, pendlarjacka, har Google byggt in teknik i det ledande materialet, samt en bluetooth-enhet fastsydd i plagget. Den uppkopplade ytan består av 15 trådar på jackans vänstra ärm, skriver Engadget. Ytan kan till exempel användas för att se vad klockan är, starta eller pausa musik. Eller byta låt för den delen.

Project Jacquard

Med följer så klart en Androidapp som låter användaren själv bestämma vad som ska hända på skärmen. Gränssnittet är än så länge rätt enkelt, dra och släpp. Batteritiden ska vara upp till två dagar och bluetooth-enheten ska utan större svårigheter kunna kopplas loss och laddas via en usb-ingång.

Läs också: Uppkopplad nallebjörn indragen i massivt dataintrång

Utöver det ser jackan ut som vilken jacka som helst, vilket kanske också är den stora poängen. Tekniken ska göra vardagen enklare, inte krångligare. Priset på jackan tros landa på 350 dollar och troligen lär de försöka med fler plagg allt eftersom.