I tisdags lämnade ett stort antal Silicon Valley-företag in en inlaga till domstolen i Honolulu. Med förhoppningen att sätta stopp för det reviderade inreseförbudet som president Donald Trump presenterade häromveckan.

Men sedan den första versionen stoppades har skaran it-företag som ställer sig bakom en juridisk process minskat avsevärt. 58 företag hade skrivit under inlagan, mot 127 när ett liknande dokument skickades in i förra månaden, skriver Reuters.

Läs också: Techföretag fortsätter skriva under mot Trumps inresestopp – men inte alla

Bland de företag som valde av inte stå bakom en juridisk process finns många välkända namn, så som Facebook och Google. Men också Microsoft, Intel, Netflix och Apple.

I går satte en federal domare på Hawaii tillfälligt stopp för det nya förslaget som omfattar inresor för medborgare från Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen. Något som inte gillades av presidenten som tänker ta frågan hela vägen till Högsta domstolen om det skulle bli nödvändigt. Domarens beslut är bara tillfälligt, men förslaget kommer granskas ytterligare för att se om det följer den amerikanska grundlagen.

Teknik- och it-företag förlitar sig inte sällan på arbetskraft från länder utanför USA, mer så än andra branscher, skriver nyhetsbyrån. Och de spelade en stor roll i juridiska processer som startade efter presidentens första förslag, som sedermera inte ansågs förenlig med landets lagar.

Läs också: Trump vill tillåta konfliktmineraler – Apple och Intel går emot

Varför så många nu väljer att stå vid sidan av framgår än så länge inte av rapporteringen. Bolag som vill kommer kunna ansluta sig senare allt eftersom ärendet plöjer sig fram genom rättsystemet, säger en av inlagans författare, advokaten Robert Atkins. Taxi-appen Uber ska vara ett av företagen som kan vara på väg att skriva under.

Twitter och Facebook har valt att inte lämna några kommentarer. Frågan har ställts även till Apple, Google, Intel, Microsoft och Netflix, men Reuters har inte fått några svar.