IBM har idag presenterat sin kommande molntjänst IBM Blockchain som låter användarna bygga sina egna säkra blockchain-nätverk. Det rapporterar Techcrunch.

Tjänsten kommer att baseras på Linux Foundations öppna projekt Hyperledger Fabric, och låter företag sätta upp sina egna nätverk där varje informationsled går att övervaka och autentisera.

Läs också: Inte bara bitcoin – här är fem områden där företag redan använder blockkedjan

”För ett tag sedan upptäckte vi och flera andra i branschen att det behövs en grupp som ser efter, och tar hand om tekniken runt blockchain för seriösa företag”, säger Jerry Cuomo, chef för blockchain hos IBM, till Techcrunch.

Enligt Jerry Cuomo har IBM implementerat stark säkerhet i IBM Blockchain som ska göra det svårt för någon utomstående att mixtra med tjänstens liggare. Bland annat ska tjänsten kunna stänga ned sig själv ifall någon försöker hacka sig in.

Läs också: IBM:s virtuella volontär ska hjälpa människor på flykt

IBM presenterade också ett samarbete med Securekey, som jobbar med lösningar för att identifiera användare på internet. Securekey testar redan autentiseringslösningar som bygger på IBM Blockchain i Kanada. Flera kandensiska storbanker är med på tåget, och tjänsten är tänkt att gå skarp senare i år.