Enligt Facebooks vd Mark Zuckerberg kommer VR att revolutionera sociala medier i framtiden, men om framtidsprofetian slår in kommer det att sätta allt mer press på bandbredden som ska leverera alla data.

Men redan nu kan det finnas en lösning på problemet, för Facebook har meddelat att de tillsammans med Nokia lyckats öka på kapaciteten i de undervattenskablar på 5 500 km som går mellan New York och Irland. Från 13 tbps till hela 32 tbps. Det rapporterar IDG News.

Läs också: Nokia testar supersnabbt fiber i hyreshus – maxar över 50 Gbps

"Facebook betalar samma pris för kabeln oavsett hur mycket data som de kör genom den. Så de kan lika gärna köra ut så mycket de kan", säger Kyle Hollasch, marknadschef på Nokia, till IDG News.

Tekniken som använts för att höja trycket kallas för probabilistic constellation shaping, eller PCS, och beskrivs av Nokia som en metod där man utgår från varje enskild fibers kapacitet genom olika växlar som konstant småjusterar hastigheten.

Läs också: Facebook och Microsoft lägger 600 mil kabel i havet

Om allt går som planerat hoppas Nokia att PCS-tekniken ska finans tillgänglig för kommersiellt bruk inom en treårsperiod.