En bugg har hittats i vitvarujätten Mieles diskmaskin Miele Professional PG 8528 som potentiellt kan öppna upp för angrepp där en hackare kan ta sig in på diskmaskinens webbserver och där köra sin egna kod. Det skriver The Register.

Buggen hittades redan i november förra året av den tyska säkerhetsforskaren Jens Regel, som sedan dess har försökt att komma i kontakt med Miele. Men då företage ännu inte återkopplat är det oklart ifall de tar hotet på allvar.

Läs också: Lägesrapport: Mirai på tillbakagång – men viruset tycks omöjligt att döda

Att många tillverkare slarvar med säkerheten i sina IoT-maskiner är ingen nyhet, till exempel användes arméer av uppkopplade maskiner som vapen i massiva överbelastningsattacker förra året, men nyheten belyser även att tillverkarna måste börja ta ett större ansvar när det kommer till säkerheten i sina egna produkter.

Eftersom Miele ännu inte verkar ha tagit buggen på allvar är det svårt att säga när, eller om, en fix kommer att släppas. Men som The Register pekar ut kan det vara smart att se till att maskinen inte kopplar upp sig mot nätet, i alla fall om du inte vill släppa in en hackare i köket.