När den ökända hackergruppen Shadow Brokers släppte sitt arkiv med svagheter och cybervapen fritt till allmänheten förra veckan var det säkerligen många som blev svettiga. Men om man får tro Microsoft kan deras användare slappna av, för alla svagheter som kretsar kring deras produkter ska ha åtgärdats.

”De flesta sårbarheter som avslöjades är svagheter som redan uppdaterats för våra produkter med support”, skriver Phillip Misner, gruppchef inom Microsofts Security Response Center, i en bloggpost.

Läs också: Aj då – Shadow Brokers cybervapen var visst värre än väntat

I bloggposten räknar Misner upp de svagheter kopplade till Microsofts produkter som fanns med i Shadow Brokers arkiv och de uppdateringar som tagit i tu med problemen, uppdateringar som rullats ut från oktober 2008 till mars månad i år.

Dock finns det tre sårbarheter som kvarstår enligt Misner, men enbart för de Microsoft-produkter som inte längre får support från företaget.

”Det betyder att konsumenter som kör Windows 7 eller nyare versioner av Windows, eller Exchange 2010 och nyare versioner av Exchange, inte ligger i riskzonen”, skriver Phillip Misner och fortsätter:

”Konsumenter som fortfarande kör tidigare versioner av de här produkterna uppmuntras till att uppgradera till erbjudanden som har support”, skriver han.

Bland de produkterna som alltså ligger i riskzonen för att utnyttjas av hackare finns Windows Xp, som inte fått en säkerhetsuppdatering sedan 2014, och det nypensionerade Windows Vista. Men då Vista slutade få säkerhetsuppdateringar den här månaden verkar Vista-användare klarat sig den här gången.

Läs också: Nu ska Microsoft begrava Windows Vista. Hur kunde det bli en sådan flopp?

Enligt säkerhetsexperten Matt Suiche, medgrundare till Comae Technologies, bör alla som forfarande kör äldre programvara ta sig en funderare.

”Det är betydligt svårare att utnyttja buggar på Windows 10 än på Windows 7. Om du inte redan har gjort det så borde du uppgradera till Windows 10 så fort som möjligt”, säger han till IDG News.