8. Gör bildsökningar baserade på licensrättigheter
Vill du hitta en bild som du kan använda dig av utan kostnad? Det är enkelt gjort att söka utifrån vilka licensrättigheter bilden är taggad med. En varning dock: använd sunt förnuft och lita inte blint på sökresultatet. En del upphovsrättsligt skyddade bilder kan ha fått stor spridning utan att det för den skull går att använda dem fritt.

google
Gå direkt till sidan för avancerade sökningar för att få tillgång till ett betydligt mer kraftfullt sökverktyg.

9. Använd Googles sida för avancerade sökningar
Om du är ute efter mycket specifika sökresultat är det läge att gå direkt till Googles sida för avancerade sökningar: https://www.google.com/advanced_search. Här kan du söka på exakta fraser, utelämna sökresultat med vissa ord, hitta sidor från vissa geografiska områden med mera.

Läs också: Forskare sätter Googles bildanalys ur spel med lite brus

10. Sök med rösten i stället för tangentbordet
Numera behöver du inte ens mata in din sökning med hjälp av ett tangentbord. Klicka på mikrofonsymbolen längst till höger i sökfältet och säg vad du vill söka efter. Svårare än så är det inte att röststyra Googles sökmotor.

11. Använd Google som valutakonverterare
Ibland måste du kanske snabbt ta reda på hur mycket 35 dollar är i svenska kronor. Då kan Google göra jobbet åt dig. Skriv helt enkelt in följande i sökfältet: 35 dollar i kronor. Svaret kommer omedelbart.

12. Sök på exakta fraser
Om du vill att Google ska hitta en exakt ordföljd använder du citationstecken i sökfältet, till exempel “boken om Commodore Amiga 500”.

13. Utforska rymden med Google Sky
Knappa in www.google.com/sky för att komma till en fantastisk kartläggning av världsrymden. Google har tagit hjälp av ett antal observatorier i världen för att sammanställa en detaljerad karta av stjärnor, galaxer och himlakroppar.

google fonts

14. Hitta rätt typsnitt till din webbplats
På sidan www.google.com/fonts finns mängder av open source-typsnitt som du kan använda på din egen webbplats. Välj önskat typsnitt och Google ger dig html-koden som ska infogas.