Trots faktumet att Microsofts webbläsare Edge följer med företagets operativsystem Windows 10 har browsern länge haft svårt att hålla jämna steg med konkurrenterna. Men Microsoft tycks inte ha gett upp, för enligt anonyma källor till sajten Neowin kommer företaget att sära på uppdateringarna till Edge och Windows 10. Detta för att kunna rulla ut fler större uppdateringar till webbläsaren via Windows Store, så kallade feature updates.

Läs också: Kan Microsoft vinna skolorna från Google och Apple? Här är Windows 10 S och Surface Laptop

Anledningen till att Microsoft skulle kunna vilja detta är att Edge i dag är bunden till samma antal feature updates som Windows 10 – alltså två per år. Genom att öka antalet uppdateringar skulle Microsoft kunna implementera stora förändringar mer kontinuerligt till Edge, vilket kanske skulle kunna tilltala vissa användare.

Enligt Neowins källor kommer Microsoft att införa förändringen i september när nästa stora uppdatering släpps till Windows 10, den som i dagsläget kallas för Redstone 3.

Läs också: Bekräftat: inte heller företagen kunde rädda Microsofts telefoner

När Edge lanserades 2015 var det tänkt som en nystart för Microsoft på webbläsarfronten efter att företagets gamla browser Internet explorer lämnats därhän av användarna, riktigt så blev det inte. I stället har antalet användare minskat kontinuerligt, i början av året släppte analysföretaget Net Applications sin rapport som visar att Edge i dag används av 26,2 procent av användarna.