Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Tesla arbetar med en ny bilmodell, Model Y. Men bortsett från en Tweet, där Musk antydde att bilen kan få måsvingedörrar, så har väldigt lite information gått ut till allmänheten. Under onsdagen tog dock Musk bladet från munnen och delade med sig av en hel del nya detaljer. Det skriver The Verge.

Om man får tro Musk kommer Model Y att bli en kompakt SUV som körs helt på elektricitet, och det på en annan plattform än den som används i Model 3.

Läs också: I år kommer Teslas första budgetbil – här är allt du behöver veta om Model 3

Musk berättade även att Tesla kollar på möjligheterna att byta batteriarkitektur för att kunna minska mängden kablage som används i bilen, något som skulle kunna göra att tillverkningsprocessen kan automatiseras betydligt enklare.

Tesla har sedan tidigare gått ut med att de vill sälja en miljon bilar före år 2020, och att lansera nya modeller kan vara ett steg i rätt riktning för att nå dit. Ett tecken på att företaget kan nå den drömgränsen är årets rekordhöga försäljningssiffror. Första kvartalet i år sålde Tesla hela 25 000 nya bilar, vilket är 69 procent bättre resultat än samma period förra året.