Startupföretaget Impossible Objects visade under tisdagen för första gången upp sin nya modell av 3d-skrivare, Model One. En Maskin som de hävdar kommer att revolutionera tillverkningsindustrin, då den snabbt och effektivt ska kunna printa ut komponenter i kompositmaterial. Det skriver IDG News.

Läs också: 10 coola saker skapade med en 3d-skrivare

Metoden som Model One använder sig av kallas för CBAM och innebär att de blandar olika kompositmaterial med Polyetereterketon (PEEK) i tillverkningsprocessen. Detta genom att först printa ut designen i ett tunt skikt av materialet som ska användas, för att sedan spraya skiktet med polymerpulver tills delen är färdig. Polymerpulvret smälts sedan samman och bildar en helhet.

3d-objekt
Ett utskriftsjobb från Model One-skrivaren.

Om CBAM kan hålla allt som Impossible Object lovar skulle det kunna underlätta en hel del för många företag som då slipper använda sig av tredjepartsverktyg för att tillverka kompositmaterial.

Enligt Impossible Objects själva har de redan ingått samarbete med flera företag på Fortunes 500-lista, men i dagsläget har de endast nämnt företaget Jabil, som skriver ut kretskort med 3d-skrivare.

Läs också: Boeing börjar tillverka satelliter med 3d-skrivare

Vissa spekulerar dock i att flygplanstillverkaren Boeing skulle kunna vara en av kunderna, då Impossible Objects CCO Jeff DeGrange tidigare varit chef på Boeing och flygplanstillverkaren nyligen själva berättade om sin entusiasm för 3d-utskrivna flygplansdelar.