I piratkopieringskretsar har det länge varit lite av en sport att läcka nya filmer på nätet innan de ens gått upp på bio, men nu verkar en ny trend ha dykt upp bland piraterna – en trend lånad från gisslanprogrammen.

För i början av månaden släppte en hackare hela den kommande säsongen av Netflix dramaserie Orange is the new black på nätet efter att en lösensumma inte betalats ut, och nu rapporterar The Hollywood Reporter att Disney krävs på pengar från en hackare som hotar med att släppa den kommande storfilmen Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales på nätet.

Läs också: Tre års fängelse för att ha drivit Swefilmer

Enligt källor till The Hollywood Reporter ska Disneys vd Bob Iger under måndagen ha berättat för sina anställda om att de krävdes på stora summor. Han nämnde inte själv vilken titel utpressarna hade kommit över, men enligt Deadline ska det röra sig om Pirates-filmen som släpps på bio i slutet av maj.

Det han däremot var tydlig med är att Disney inte tänker betala, och att de anmält händelsen till federala polisen FBI.

Läs också: Fängelse och miljonskadestånd för männen bakom Dreamfilm

Om källorna till Hollywood Reporter har rätt ska hackaren hota med att släppa filmens första fem minuter online, för att sedan sprida ytterligare 20 minuter i taget tills lösensumman betalats. Vilket skulle kunna få stora konsekvenser för Disney som, enligt Daily Mail, har pumpat in 250 miljoner dollar i filmen.