I Sydkorea har närbutikskedjan 7-Eleven tagit ett stort kliv framåt inom kontantlösa betalningar – en obemannad butik där kunderna kan betala för kaffet enbart genom att visa upp sitt handavtryck. Det skriver Cnet.

Tyvärr är det inte alla som får handla i butiken, utan det är enbart människor som arbetar i Lotte World Tower i Seoul, där butiken ligger, som får ta del av möjligheten. Men om konceptet blir en succé kanske det blir ändring på det.

Läs också: Svenskarna älskar sina kontokort – men Mastercard vill få oss att fimpa dem

För att säkerställa att allt går rätt till i den obemannade butiken används avancerade system för att skanna varorna, och affären är även kameraövervakad. Som om det inte vore sci-fi nog med handavtrycksbetalning spekuleras det även om att butiken kan få speciella drönarvakter, i alla fall om man får tro Nikkei Asian Review.

7-Eleven är inte ensamma om att försöka hitta nya sätt att kombinera biometriska säkerhetslösningar med betalningar. Nyligen lanserade betalkortsleverantören Mastercard ett nytt kort där användaren enbart behöver placera sitt fingeravtryck på kortet för att godkänna en betalning.