Sedan en tid tillbaka har gatorna i San Francisco varit som tagna ur en framtidskilldring, då staden allt mer blivit en testplats för matleverans med självkörande drönarfordon. Alla ställer sig dock inte positivt till tekniken utan nu har lokala politiker börjat fila på ett drönarförbud. Det skriver Cnet.

Läs också: När kommer de där självkörande bilarna? Bilbranschen oenig om tidsplanen

För även om robotfordonen kör i cirka 6 km i timmen har de blivit ytterligare ett stressmoment för stadens invånare.

”Jag vill hålla trottoarerna säkra för människor. Seniorer, barn och människor med funktionsnedsättning kan inte undanmanövrera snabbt nog” säger lokalpolitikern Norman Yee till San Francisco Chronicle.

I stället tycker han att robotarna bäst hör hemma i en annan miljö.

”Jag tror att de här robotarna skulle kunna vara vettiga på Googles campus eller på ett universitets campus, där det är en ganska avskild miljö”, säger Norman Yee till sajten Recode.

San Fransisco är dock tämligen ensamma om att vilja förbjuda tekniken, för sett över resten av USA är det flera stater som vill tillåta drönarna. Bland annat har Virginia och Idaho nyligen godkänt fordonen, och samma lagförslag kan snart föreslås i Florida och Wisconsin.

Läs också: Äntligen! Nu har drönare börjat leverera pizza

När det kommer till trafiksäkerheten i San Francisco förstår företaget Marble, som ligger bakom några av drönarna, att det finns frågor kring säkerheten. Men det är problem som de hoppas ska gå att lösa genom dialog och utveckling.

”Vi ser fram emot att arbeta med översynsorgan, grannskapet och andra för att ta fram en smart reglering som balanserar behoven från fotgängare, lokala företag, tillverkningen och innovationen”, säger Marbles vd Matt Delaney i ett uttalande.