Sedan kriget i Syrien bröt ut för sex år sedan har miljontals människor tvingats fly för sina liv. Som ett led i att skapa förståelse för flyktingarnas situation har FN nu tillsammans med Google tagit fram en specialsajt, Searching for Syria, som försöker besvara de vanligaste frågorna om flyktingsituationen. Det skriver The Verge.

Sajten använder sig av data från UNHCR och gör sitt bästa för att förklara för besökaren vad som händer i Syrien och hur man kan hjälpa flyktingarna. Bland annat används bilder tagna innan kriget tillsammans med bilder på hur platserna ser ut idag.

Läs också: Arm-chipp i hjärnan ska hjälpa förlamade människor att återfå rörligheten

”Searching for Syria vill slå hål på myterna och missuppfattningarna om Syrien och flyktingarna – och ge ny insyn i den största humanitära tragedi vi har idag”, säger Filippo Grandi, FN:s flyktingkommissarie och chef för UNHCR, i ett uttalande.

Google kommer att länka till Searching for Syria på sin startsida i utvalda länder, och sajten finns i dagsläget på engelska, spanska, franska och tyska. En version på arabiska kommer att lanseras inom kort.