Lösenordshanteraren 1Password vill skydda dina lösenord när du reser internationellt. Därför har de tagit fram ett ett ”reseläge” till tjänsten, som temporärt raderar alla lösenords- och kontokortsdata från en enhet. Det skriver The Verge.

Användaren ska själv i appen kunna markera vilka lösenord som ska påverkas av reseläget, och när funktionen slås på försvinner alla data från varje maskin som är synkad med 1Password-kontot. När reseläget stängs av återställs allt till det vanliga.

Enligt 1Passwords skapare Agilebits är det inte nödvändigtvis bara privatpersoner som kommer att ha nytta av den nya funktionen, utan själva idéen bakom reseläget kom från historier om företag som ville skydda sina anställdas data.

Läs också: Inget laptopförbud under flygningar från Europa till USA – tills vidare

Om du vill pröva det nya reseläget måste du dock ha 1Passwords prenumerationstjänst. Appen går även att köpa för ett engångspris, men då följer det nya läget inte med då inga molntjänster ingår.

Tidigare i år ryktades det att resenärer som besökte USA kanske skulle kunna behöva lämna över sina lösenord till sociala medie-konton vid säkerhetskontrollerna, men så blev det aldrig. Däremot har amerikanska utrikesdepartementet lämnat ett lagförslag på att få kräva resenärer på användarnamn till sociala plattformar.