Hackergruppen Shadow Brokers har fått rejält med vind i seglen sedan det stod klart att de var källan till den sårbarhet som låg till grund för Wannacry-masken som härjade för några veckor sedan. Sedan dess har gruppen skvallrat om att de ska lansera en prenumerationstjänst för sårbarheter och cybervapen, och nu verkar de kommit fram till priset för tjänsten. Det rapporterar The Register.

Läs också: Nya ledtrådar i Wannacry-utredningen – pekar mot Kina

För i ett uttalande skriver gruppen att tjänsten kommer att kosta 100 ZEC (alltså kryptovalutan Zcash) i månaden, vilket motsvarar cirka 183 000 kronor. En saftig prislapp som Shadow Brokers menar att endast seriösa aktörer kommer att betala.

”Månadssläppen är till för storspelare, hackare, säkerhetsföretag, tillverkningsföretag (OEM) och regeringar. Att spela spelet innebär risker”, skriver gruppen i sitt uttalande.

Vissa röster är dock kritiska till att företag som levererar säkerhetsprodukter skulle stödja Shadow Brokers med så pass mycket pengar.

”Om Infosec-förtag Shadowbrokers till att läcka statliga verktyg vore det ett nytt lågvatenmärke för Infosec-branschen”, skriver säkerhetsforskaren Kevin Beaumont på Twitter.

Läs också: Aj då – Shadow Brokers cybervapen var visst värre än väntat

Ännu är det oklart vad för något som kommer att vara tjänstens första ”släpp”, men enligt Shadow Brokers kommer det att bli något som är värdefullt för vissa.