Under tisdagen fick Android-grundaren Andy Rubins nya företag Essential en hel del uppmärksamhet när de visade upp sin kommande mobiltelefon Essential Phone. Men företaget nöjer sig inte med att vara en utmanare på telefonmarknaden, utan har nu gått ut med planer på AI-assistenten Essential Home. Det rapporterar The Verge.

Läs också: Ikea kopplar ihop smart belysning med Googles och Apples hem-AI

Inte mycket är känt om Essential Home ännu, men den smarta högtalaren tycks likna Amazons Echo och Google Home, tänkt som ett nav i det smarta hemmet.

Precis som konkurrenterna kommer Essential att släppa sin egna virtuella assistent till produkterna. Men om man får tro Rubin ska det gå bra att använda sig av konkurrenternas om man vill, som Apples Siri.

Operativsystemet i både assistent och telefon är Essentials egna Ambient OS, som likt Android ska bygga på öppen källkod.

Läs också: IBM köper virtuell assistent till Watson

Under en intervju på konferensen Code Conference fick Andy Rubin frågan hur Ambient OS ska lösa problemet som uppstått i Android-familjen, där det finns så många olika produkter och varianter att allt för få användare får de senaste uppdateringarna. Enligt Rubin har Essential en plan som de tror kan lösa problemet, men några detaljer delade han inte med sig av.