Kort efter att Donald Trump offentliggjorde att USA lämnar Parisavtalet var det flera tunga namn inom landets tekniksektor som gick ut och kritiserade beslutet – däribland Apples vd Tim Cook och Facebookskaparen Mark Zuckerberg. Det rapporterar Gizmodo.

Läs också: Trump vill tillåta konfliktmineraler – Apple och Intel går emot

”Att lämna Parisavtalet är dåligt för miljön, dåligt för ekonomin och det riskerar våra barns framtid. Vi åtar oss att varje nytt datacenter som vi bygger kommer att drivas med förnybar energi till 100 procent”, skriver Mark Zuckerberg i en öppen Facebookpost.

”Att stoppa klimatförändringen är något som vi enbart kan göra som en global gemenskap, vi måste agera tillsammans innan det är för sent”.

I ett internt brev till Apples anställda skriver företagets vd Tim Cook att han så sent som i tisdags försökte övertala Trump till att stanna kvar i avtalet, men trots nederlaget lovar han att Apple kommer att fortsätta kämpa för miljön.

”Vi kommer att fortsätta jobba mot vårt ambitiösa mål med en förnybar försörjningskedja och kommer så småningom att helt sluta gräva upp nya material. Självklart kommer vi att fortsätta jobba med våra leverantörer för att hjälpa dem att driva sin verksamhet med ren energi. Vi kommer även att utmana oss själva ännu mer”, skriver Tim Cook i brevet till Apples anställda som Gizmodo kommit över.

Precis som Tim Cook ska även Microsoft ha försökt övertala president Trump till att stanna, och även de lovar att fortsätta kämpa.

”Microsoft tycker att klimatförändringen är en viktig fråga som kräver global handling. Vi har ett långtgående åtagande för att nå hållbarhet, vilket inkluderar att vara 100 procent koldioxid-neutrala och att sätta mål för hur mycket grön energi som ska driva vår verksamhet”, skriver Microsofts president Brad Smith i en bloggpost.

”Vi bor alla på samma planet och varje nation måste arbeta tillsammans med andra för att skydda den”.

Läs också: Miljö och samarbete i fokus när Atea Bootcamp firar tio år

Innan det stod klart att USA lämnar Parisavtalet hotade Teslagrundaren Elon Musk med att han skulle lämna sin roll som rådgivare till president Trump om så skulle ske, ett löfte som han håller fast vid.

”Lämnar presidentens råd, klimatförändringen är på riktigt. Att lämna Paris är inte bra för Amerika eller världen”, skriver Musk på Twitter.