Att Donald Trump gillar Twitter borde inte vara en nyhet för någon, då han ofta vädrar sina åsikter på plattformen. Men sedan Trump svurits in som president kan hans blockeringar på Twitter ses som ett brott mot USA:s konstitution – det underminerar yttrandefriheten, anser en grupp jurister som nu kräver att presidenten häver sina blockeringar. Det rapporterar Bloomberg.

Enligt juristerna, som tillhör organisationen The Knights Frist Amendment Institute vid Columbia University, kan Trumps Twitter ses som ett offentligt forum där inte alla får delta på grund av blockeringarna.

”Blockeringarna mot användare på ditt Twitter-konto undertrycker samtalet på flera sätt.”, skriver juristerna i ett öppet brev till Trump.

”Användare som blockerats kan inte följa dig på Twitter och de får en begränsad insyn över dina tweets, de får det svårt att hitta dina tweets via Twitters sökfunktion och kan inte se vilka konton du följer. De begränsas även från att delta i kommentartrådarna som följer med dina tweets”.

Läs också: Trump ger order om att flytta USA:s myndigheter till molnet

Om inte Trump häver sina blockeringar kommer juristerna att vidta rättsliga åtgärder. Hur Vita huset ställer sig till detta är fortfarande oklart, men i tisdags medgav Trumps pressekreterare Sean Spicer att Trumps tweets kan ses som officiella uttalanden.