Har du ett konto på Microsofts dokumentdelningssajt Docs.com kan det vara dags att migrera dina filer till en annan plattform, för nu meddelar ZDNet att Microsoft stänger ned sajten i december.

Läs också: Kan Microsoft vinna skolorna från Google och Apple? Här är Windows 10 S och Surface Laptop

Det betyder att inga nya medlemmar kan registrera sig för tjänsten från och med i dag. Nuvarande medlemmar kan fortfarande använda den som vanligt fram till augusti då möjligheten att redigera dokumenten försvinner.

När tjänsten väl tagits ur bruk i december kommer dock fortfarande länkar till dokument att fungera fram den 15 maj nästa år, sen är det slut.

Anledningen bakom nedläggningen ska vara att Microsoft hellre ser att användarna publicerar sina dokument på OneDrive eller på SlideShare, som drivs av Microsoftägda LinkedIn.

Docs.com lanserades redan 2010 som ett samarbete mellan Microsoft och Facebook och hade först som mål att få fler människor till Microsofts Office Web Apps. Men tjänsten fick sedan en ansiktslyftning 2015 då Microsoft ville göra tjänsten till en plattform där användarna kunde samla sina Office- och PDF-filer så att de blev sökbara från sökmotorer.

Läs också: Nya gratisverktyget Adobe Scan gör om dina fysiska dokument till pdf via mobilen

Har du ett Docs.com-konto och har frågor rörande hur du kan migrera dina filer till OneDrive så finns det en guide som hjälper dig, som du hittar här, sedan har Microsoft även satt samman en FAQ-sajt där de svarar på de vanligaste frågorna om nedläggningen.