Under tisdagen gick den amerikanska underrättelsetjänsten Department of Homeland Security och den federala polisen FBI ut med en varning där de anklagar Nordkorea för att ha utfört en rad allvarliga cyberangrepp mot USA. Det rapporterar Reuters.

Läs också: Säkerhetsexperter: Wannacry-skaparna har kopplingar till Nordkorea

I varningen utpekas den Nordkoreanska hackergruppen Lazarus Group, som den här gången benämndes utifrån sin pseudonym Hidden Cobra, för att ha utfört allvarliga cyberangrepp mot amerikanska mål sedan 2009 – bland annat mot media- och finansföretag. Vilka dessa företag är var dock inget som angavs, men gruppen har tidigare beskyllts för det stora hack som upptäcktes hos Sony 2011.

Det här är andra gången på kort tid som världens strålkastare hamnat på Lazarus Group, nyligen gick Kaspersky Lab och Symantec ut och anklagade gruppen för att vara hjärnorna bakom gisslanmasken Wannacry som spreds som en farsot runt om i världen förra månaden.

Enligt en medarbetare inom Homeland Security, som Reuters talat med, kommer USA att dela med sig av verktyg för att motarbeta angreppen till sina allierade.

”Den amerikanska regeringen kommer att beväpna nätverksförsvarare med de verktyg som behövs för att identifiera, upptäcka och störa den Nordkoreanska regeringens ondsinta cyberaktivitet, som vill skada våra och våra allierades nätverk”, säger personen som vill vara anonym.

Läs också: Megatabbe av ökänd hackergrupp – lämnade spår till Nordkorea

Nordkorea har hela tiden nekat till att de skulle vara i maskopi med Lazarus Group, men den nya varningen lär säkerligen spä på den spända stämning som råder mellan landet och USA efter att Nordkorea vid upprepade tillfällen testat sitt kärnvapenprogram.