Att Elon Musk vill kolonialisera vår grannplanet är ingen hemlighet. Men trots de kaxiga visionerna har superentreprenören inte riktigt förklarat hur det ska gå till – förrän nu. För som sajten Space rapporterar har Elon Musk äntligen delat med sig av sina planer i en skriftlig redogörelse.

Utifrån Elon Musks text är det tydligt att hans rymdorganisation Spacex sätter mycket tilltro till de återanvändbara rymdraketerna ITS, som de just nu håller på att utveckla. Spacex hoppas kunna köra dem i skytteltrafik från Jordens yta till omloppsbana, där de sedan ska släppa av sonder med människor och förnödenheter

Läs också: Spacex och Nasa letar efter lämpliga landningsplatser på Mars

Sonderna kommer sedan att ligga kvar i omloppsbana tills avståndet till Mars blir minsta möjliga. Då ger de sig av till den röda planteten i samlad tropp.

Tanken är att varje resa ska ta 100 människor till Mars, och väl där ska de bygga en koloni för en hel miljon människor inom en period på 50 till 100 år.

Naturligtvis kostar ett projekt som detta otroligt mycket pengar att genomföra, men om man får tro Musk ska de återanvändbara raketerna få ner priset till 200 000 dollar per person. Vilket är avsevärt mycket billigare än de 10 miljarder det kostar via dagens konventionella uppskjutningar.

”Det är en enorm risk. Det kommer att kosta mycket. Det är ganska troligt att vi inte kommer att lyckas, men vi kommer att göra vårt bästa och försöka komma så långt som möjligt”, skriver Musk.

Läs också: Nu klarnar Spacex planer på internet från rymden – 4 425 satelliter ska upp innan 2024

Låga odds är inget Spacex historiskt sett skyggat förr. När Musk startade upp företaget år 2002 ska han själv ha sagt att han trodde det var 10 procents chans att de någonsin skulle få upp en raket i omloppsbana.

Vill du ta del av Musks vision för en kolonialisering av mars, finns hela texten att ladda hem här.