Millenniebuggen, Y2K, var som en spökhistoria bland teknikföretagen under 1990-talets andra hälft. Men buggen visade sig inte vara mycket mer än en snackis när det nya millenniet väl var här. Däremot var det tydligen inte alla som pustade ut, för enligt Bloomberg är det först nu som USA:s myndigheter officiellt släpper sitt arbete kring buggen.

Läs också: Cloudbleed – från årets värsta bugg till bortglömd på några månader

Beslutet att skippa allt administrativt arbete rörande den mytomspunna buggen kommer tillsammans med ett helt paket av reformer från Trump-administrationen som ska skära bort onödiga sysslor hos myndigheterna, så att de istället kan fokusera på viktigare saker.

"Vi har tittat på de saker som alla kan hålla med om är ett totalt slöseri med tid", säger Mick Mulvaney, budgetchef för USA:s förvaltnings- och budgetbyrå OMB, till Bloomberg.

Enligt Mick Mulvaney hoppas OMB att de nya besluten ska få myndigheterna att börja ifrågasätta de arbetsuppgifter som blivit ren rutin.

"Många myndigheter har glömt hur man avreglerar. Det har gått lång tid sedan någon bad dem att titta bakåt", säger Mick Mulvaney.

Läs också: Trump ger order om att flytta USA:s myndigheter till molnet

Enligt OMB ska det fram tills nu ha funnits så mycket som sju administrativa funktioner knutna till Y2K-buggen. Exakt hur mycket arbete som lagts ned på de här sysslorna var inget som de delade med sig av.