Den europeiska rymdorganisationen ESA tror på 5G-internet via satelliter och nu vill de att operatörerna ska hoppa på tåget med satellitbaserat internet. Därför har de nu ingått i ett nytt samarbete med 16 andra rymdföretag där målet är att skicka upp försökssatelliter som ska visa operatörerna fördelen med tekniken. Det rapporterar Engadget.

Läs också: Nu klarnar Spacex planer på internet från rymden – 4 425 satelliter ska upp innan 2024

Enligt Magali Vassiere, ESA:s chef för telekommunikation, kan satelliter leverera höghastighetsinternet till avlägsna platser där det idag finns geografiska hinder som ställer till det för masterna, som på berg och öar.

”5G ger stora möjligheter till vår rymdindustri där rymden och satelliter kan bli en väsentlig del av framtida generationers kommunikationsnätverk och tjänster, säger Magali Vassiere i ett uttalande som Engadget tagit del av.

Läs också: Europeiska rymdorganisationen vill bygga månbas med Kina

I skrivande stund är mycket detaljer om det nya samarbet oklara, men med största sannolikhet kommer fler nyheter att släppas under konferensen Space and Satcom for 5G: European Transport and Connected Mobility som går av stapeln den 27 till 28 juni.