Säkerhetspådraget kommer att vara enormt under nästa veckas G20-möte i Hamburg, bland annat kommer 20 000 poliser att finnas på plats med både hundar och helikoptrar. Men det är inte enbart fysiska protester som väntas ske mot mötet utan även digitala, därför har tyska säkerhetsmyndigheter tagit in ett dussintals it-säkerhetsexperter som tillsammans ska kunna avvärja ett cyberangrepp. Det skriver Cnet.

”Som den nationella cybersäkerhets-myndigheten oroar vi oss för att grupper som Anonymous och Lulzec planerar en politisk protest med hjälp av ett cyberangrepp”, sa Arne Schoenbohm, president för Tysklands federala myndighet för informationssäkerhet, under en intervju.

Läs också: 9 goda råd för att ta fram en perfekt plan mot cyberattacker

Dock är det inte enbart demonstrerande hackergrupper som myndigheterna oroar sig för, utan även grupper som stöds av andra nationer. En rädsla som med största sannolikhet är ett resultat av den senaste tidens anklagelser mot Ryssland, som sägs ha försökt påverka det kommande politiska valet i Tyskland såväl som förra årets presidentval i USA.