Spänningen mellan USA och Ryssland har varit minst sagt påtaglig sedan amerikansk underrättelsetjänst anklagat ryska hackare för att ha försökt påverka fjolårets amerikanska presidentval. Spekulationer som under tisdagen återigen tog fart efter att Bloomberg Businessweek publicerat ett reportage där de anklagade det ryska it-säkerhetsföretaget Kaspersky Lab för att ha kopplingar till den ryska regeringen.

Läs också: Trump backar från säkerhetssamarbete med Putin

Reportaget fick snabbt genomslag och redan samma dag meddelade General Services Administration (GSA), myndigheten som sköter USA:s offentliga upphandlingar när det gäller it, att de nu tar bort Kaspersky Lab från två av sina leverantörslistor. Det rapporterar Reuters.

”Efter granskning, och noga övervägande, har General Services Administration tagit beslutet att ta bort Kaspersky Lab-tillverkade produkter från GSA:s it-schema 70 och GSA:s it-schema 67”, säger en talesperson för GSA till The Register.

Det här är inte första bakslaget för Kaspersky Lab i USA, förra månaden förbjöds den amerikanska militären från att använda företagets produkter efter att FBI besökt flera amerikanska Kaspersky medarbetare i deras hem som ett led i en utredning om misstänkt kontraspionage.

Läs också: Amerikanska myndigheter beskyller rysk underrättelsetjänst för Yahoo-intrång

I ett uttalande till Reuters uppger Kaspersky Lab att de är oskyldiga till anklagelserna, och att ryktena enbart är ett resultat av en geopolitisk kamp mellan USA och Ryssland.

”Kaspersky Lab har inga kopplingar till någon regering och företaget har aldrig hjälpt, och kommer aldrig att hjälpa, någon regering i världen med deras cyberspionage”, säger en talesperson för Kaspersky.