Under onsdagen kommer det att protesteras friskt runt om i världen och på internet under parollen Internet-Wide Day of Action to Save Net Neutrality, som är ett svar på den amerikanska telekommunikationsmyndigheten FCC:s planer på att slopa nätneutraliteten.

Totalt väntas tiotusentals personer och företag delta i protesterna, däribland stora aktörer som Amazon, Twitter och Greenpeace.

Läs också: 800 startup-bolag protesterar mot hotad nätneutralitet

För oss här i Sverige kan protesterna märkas av genom att vissa sidor kan ta längre tid att ladda än vanligt, då arrangörerna har uppmanat sajter till att simulera effekterna som kan uppstå ifall nätneutraliteten slopas och operatörerna får rätt till att särbehandla internettrafik.

Memes
Det går även att delta i protesterna med memes.

”Internet har, mer än något annat vi tidigare sett, gett fler människor en röst och vi tänker inte låta FCC ta den kraften ifrån oss. Massiv mobilisering online har gett os den starka nätneutralitet som vi har nu och vi tänker kämpa in i det sista för att försvara den”, säger Evan Greer, kampanjchef för intresseorganisationen Fight for Future som är med och arrangerar protesten, i ett uttalande.