När det kommer till licensavtal, som ofta följer med nya appar och tjänster, är det många som trycker på godkänn innan de läst allt. Ett faktum som nu 22 000 personer i Storbritannien blivit smärtsamt medvetna om, då de gått med på att utföra 1000 timmar samhällstjänst efter att ha godkänt ett avtal om deras wi-fi-uppkoppling. Det skriver Cnet.

Bakom avtalet stod det brittiska wi-fi-företaget Purple som bestämt sig för att experimentera lite med sina kunders välvilja genom att skriva in en klausul där användaren gick med på att utföra diverse sysslor, som att krama herrelösa hundar, måla sniglar i glada färger eller att rengöra ett kloaksystem för hand.

Läs också: Megatabbe av ökänd hackergrupp – lämnade spår till Nordkorea

Naturligtvis gjorde Purple sitt experiment med glimten i ögat och samtliga kunder kan slappna av då de inte behöver utföra någon samhällstjänst, men trots det finns det mycket att lära av den jättelika missen.

”Vårt experiment visar att det är alldeles för enkelt att kryssa i en ruta och sedan acceptera något som är orättvist”, säger Gavin Wheedon, vd för Purple, i ett pressmeddelande.