Superentreprenören Elon Musk är inte känd för att frukta teknikens framsteg, han är ju trots allt fast beslutsam om att kolonisera vår grannplanet Mars, men det finns ett område som han fruktar – artificiell intelligens. Under helgen passade han därför på att varna för riskerna med oreglerad AI när han talade på ett möte med amerikanska regulatorer.

”Jag har tillgång till väldigt framstående AI och jag tycker att människor verkligen borde vara oroliga över det”, sa Musk enligt sajten The Verge.

Läs också: It-jobb kommer att ersättas av AI – enligt AI-utvecklarna

Enligt Musk kommer han att fortsätta varna för riskerna med AI så länge det behövs, då han fruktar att ämnet är för svårbegripligt för de flesta att ta in, och han hoppas att tekniken kommer att regleras hårt i framtiden.

”AI är ett ovanligt fall där vi behöver vara proaktiva med reglering istället för att vara reaktiva. Jag tror nämligen det kommer att vara för sent när vi väl blir reaktiva med regleringen av AI”.

Läs också: Techmiljardärer skjuter till miljoner för att robotarna inte ska döda oss

Alla delar dock inte Musks oro, en av skeptikerna är forskaren David Ha som arbetar med AI-projektet Google Brain.

”Musk säger att han har tillgång till väldigt framstående AI och tycker att människor ska oroa sig över det. Jag har också tillgång till den mest framstående AI:n och om jag ska vara ärlig är jag inte speciellt imponerad”, skriver David HA på Twitter.