Ericssons valberedning har påbörjat processen att rekrytera en ny styrelseordförande. Det uppger valberedningens nya ordförande Johan Forssell, Investors vd, i Investors halvårsrapport.

"Ericsson står inför en rad utmaningar, men baserat på den nya strategi som presenterades tidigare i år, tror vi att bolaget har goda möjligheter att realisera sin långsiktiga potential", skriver han också.

Läs också: Ericsson rasar efter rapportbesvikelse

I nomineringskommittén finns förutom Johan Forssell, som har ersatt Investors chefsjurist som ordförande enligt ett pressmeddelande i fredags, Industrivärdens styrelseledamot Bengt Kjell, Cevian-grundaren Christer Gardell, samt representanter för AMF och AFA Försäkring.

Ericssons nuvarande styrelseordförande Leif Johansson meddelade den 5 juli att han inte ämnar ställa upp för omval vid årsstämman 2018.

Ericsson stod den 30 juni, med 11,7 miljarder av ett substansvärde på totalt 331 miljarder kronor, för 3 procent av Investors totala tillgångar. Värdet motsvarade strax under en femtedel av det Investor anger som marknadsvärde för Mölnlycke.

Nyhetsbyrån Direkt