Bildprogrammet Paint har länge varit en gammal trotjänare i Microsofts operativsystem Windows men nu ser det ut som att programmets dagar är räknade, i alla fall om man får tro en lista som Microsoft satt samman över de funktioner som försvinner med nästa Creators update. Det skriver The register.

Läs också: Office 365 bakom Microsofts vinstlyft

Förvisso är inget hugget i sten då listan tar upp de funktioner som kommer att tas bort och de som kommer att fasas ut med tiden då de inte längre utvecklas – vilket är den kolumn som Paint ligger i.

Några funktioner som däremot med största sannolikhet kommer att försvinna är "legacy code" för Outlook Express och Reader app, som nu blir en del av webbläsaren Edge.

"Den här listan är tänkt att hjälpa konsumenterna att planera utifrån de här borttagningarna och utfasningarna. Listan kan komma att ändras och innehåller nödvändigtvis inte varje funktion som kommer att fasas ut", skriver Microsoft.

Läs också: Förbered dig på tjat – Microsoft börjar påminna Windows 10-användare om uppdateringar

Ännu finns det inget exakt datum för när höstens Creators Update kommer att släppas, men troligtvis blir det någon gång i oktober.