Den krypterade meddelandetjänsten Telegram tycks ha sneglat på konkurrenten Snapchat, för nu lanserar de sin nya uppdatering 4.2 där det finns en funktion som låter användarna skicka bilder till varandra – bilder som försvinner efter att de tittats på precis som i Snapchat. Det skriver Cnet.

Läs också: Kinesiskt genombrott för kvantkryptering kan ge ogenomtränglig kommunikation

Telegram är dock långt ifrån ensamma om att efterapa Snapchat då Facebook, Instagram och Whatsapp också implementerat funktionen med ”självförstörande” bilder.

Utöver den nya bildchatts-funktionen för Telegram 4.2 även med sig kortare neddladdningstider, samt en drös filter och klistermärken som kan appliceras på bilder.

Telegram har haft det svårt den senaste tiden, då applikationen pekats ut som en grogrund för Terrorister som tack vare krypteringen kan kommunicera sinsemellan utan att myndigheter kan spåra dem.

Läs också: Brittiska regeringen vill kringgå krypteringen i chatt-tjänster

Bland annat har Ryska myndigheter gått ut med att Telegram användes av självmordsbombarna i Sankt Petersburg, och nyligen förbjöds tjänsten även i Indonesien där den ska ha använts av terrorister. Ett förbud som fick Telegram att rensa bort de kanaler som pekats ut som Terror-anknutna.