Musikströmningsbolaget Spotify är nära ett nytt stort licensavtal, denna gång med Warner Music. Det skriver Reuters och hänvisar till fyra anonyma källor.

Spotify och Warner anser att en affär kan bli av i september, men det kvarstår att lösa viktiga frågor som intäktsdelning och royaltybetalningar.

Tidigare i år tecknade Spotify licensavtal med Vivendis Universal Music Group och Sony Music. Villkoren för intäktsdelning och royaltybetalningar i dessa två affärer har inte offentliggjorts, men det har rapporterats att Spotify kunde förhandla sig till lägre royalty-nivåer, enligt uppgifter från 57 till 52 procent, för att i utbyte begränsa nya skivor till betalande kunder under några veckor innan de erbjuds till gratisanvändare.

Läs också: Spotify trampar på gasen – uppges etablera sig på två jättemarknader

Ännu ett stort licensavtal är det Spotify behöver för att gå vidare med sina börsnoteringsplaner, skriver Reuters vars uppgifter ger vid handen att musiktjänsten siktar på en börsnotering i slutet av 2017 eller i början av 2018.

Det är inte första gången det ryktas om Spotifys börsplaner. Så sent som i maj rapporterade den amerikanska tv-kanalen CNBC att det svenska bolaget var på väg mot börsen och en talesperson för bolaget bekräftade att rådgivare var utsedda, varefter Spotifys grundare Martin Lorentzon dementerade uppgifterna om noteringsplanerna. Förvirringen minskade inte när bolaget någon dag senare gick ut och sade att börsnotering var ett "möjligt alternativ".

Nyhetsbyrån Direkt