När säkerhetsföretaget Cisco tidigare i år presenterade sin rapport över 2016 slog de fast att spam-mejlen återigen var på frammarsch, då vissa av företagen i undersökningen rapporterat att hela 65 procent av mejlen de mottog var just spam.

För att komma till bukt med problemet har Microsoft nu tagit fram en ny säkerhetsfunktion i Office 365 som använder sig av maskininlärning för att skanna av inkorgen efter skadligt innehåll.

Läs också: Office 2016 vs Office 365 – vad är det egentligen för skillnad?

Tekniken som kallas för Advaced Threat Protection (ATP) analyserar först innehållet i inkorgen och provar även att öppna bifogade filer i en skyddad miljö, en så kallad ”detonationskammare”, för att slå fast att innehållet är säkert.

När det sedan kommer till länkar analyserar ATP innehållet i realtid och varnar användaren innan hen råkar trycka på en skadlig länk.

”Med vår ATP-tjänst kan säkerhetshot stoppas redan innan den skadliga koden når användarna. Det blir ytterligare ett skydd och filter som försvårar intrång och skyddar känslig företagsinformation att hamna i fel händer”, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office, i ett pressmeddelande.