Teslagrundaren Elon Musk och Facebookmogulen Mark Zuckerberg kommer inte överens när det gället artificiell intelligens, det står klart efter att de två techgiganterna öppet kritiserat varandras ställningstagande kring AI. Det skriver The Next Web.

Läs också: Svenska företag redo ösa pengar över AI

Bakgrunden till "bråket" är den varning som Elon Musk utfärdade för några veckor sedan, där han pekade på farorna med artificiell intelligens. En varning som inte föll Mark Zuckerberg i smaken.

”Jag är optimistiskt och jag tror att människor som är nej-sägare, och trummar ut domedagsscenarios… Jag förstår mig inte på dem. Det är väldigt negativt och på många sätt tycker jag det är oansvarsfullt”, sa Mark Zuckerberg under en frågestund på Facebook i helgen.

Kommentaren tycks inte ha gått Elon Musk förbi då han kort därefter domderade ut på Twitter att han inte har mycket till övers för Zuckerbergs åsikter.

”Jag har pratat med Mark om detta. Hans kunskaper om ämnet är väldigt begränsade”, skrev Elon Musk på Twitter.

Läs också: AI-expert är hetaste yrket just nu. Men hur blir man AI-expert?

Vem av de två herrarna som besitter mest kunskap kring AI kommer vi snart att få se, då diskussionen mellan de två tydligen är ett segment i en kommande film om AI.