Exakt vad städandet kommer att resultera i är inte klart. Men med största sannolikhet innebär det att den inte alltför flitigt använda tjänsten Google Play Musik kommer att slås ihop med en tjänst som betydligt oftare används för att lyssna på musik, nämligen Youtube. Detta i form av Youtube Red, en musikstreamingtjänst som ännu inte nått Spotifys ursprungsland Sverige.

Läs också: Det innebär Googles tuffare tag mot extremistiskt innehåll på Youtube

Googles planer på att slå ihop de två tjänsterna är knappast nya, men nu ser det ut at hända på riktigt. Youtubes musikchef Lyor Cohen sade igår på ett seminarium i New York att det Google behöver är en tydlig produkt för att kunna få nya kunder.

– Det viktiga är att kombinera Play Musik och Youtube Red, och ha ett enda erbjudande, löd hans budskap.

De två gäng som jobbar med de två olika streamingtjänsterna har sedan tidigare slagits ihop. Exakt hur den nya tjänsten ska se ut är dock inte bestämt än, men bolaget uppger att det knappast kommer att missas eftersom man planerar att ge kunderna ”plenty of notice” innan några ändringar görs.

Läs också: Spotify nära nytt licensavtal med Warner music

Att man vill ta upp kampen med rivalerna Apple och Spotify är tydligt. Redan i februari konstaterade bolaget att:

– Musik är väldigt viktigt för Google och vi utvärderar hur vi ska sammanfoga våra musiktjänster så at vi kan leverera en så bra produkt som möjligt för våra användare, musikpartner och artister.