Molnmarknaden är stekhet och konkurrensen knivskarp. Det blir exta tydligt när IBM nu går till domstol för att fördröja att deras tidigare cio Jeff Smith går över till Amazon, skriver The Register.

I ett klagomål som lämnats in till en domstol i New York skriver IBM att han hotar att bryta mot klausulen att inte ge sig in i konkurrerande verksamhet under ett år efter att han slutat.

IBM påstår också att Smith redan under sin tid på IBM avslöjat en del för Amazons vd Andrew Jassy. Han anklagas även för att inte ha lämnat tillbaka presentationer av IBM:s molnstrategi.

Han ska dessutom, enligt IBM, ha gjort det omöjligt att spåra eventuell kommunikation med Amazon genom att radera sin företagstelefon och surfplatta innan han lämnade företaget.

Läs också: Därför får IBM svårt att hävda sig mot Microsoft och Amazon

Jeff Smith ska vara en av bara ett dussintal personer som på högsta nivå som fattat beslut kring IBM:s nästa molnplattform och diskuterat företagets transformationplan. IBM är oroliga över att hans insyn ska bli en konkurrensfördel för Amazon.

Bland annat gäller det ytterst känslig information kring de nya molnerbjudanden IBM planerar att lansera under nästa år – som kostnaden per server, vilket kanske är det allra viktigaste ur konkurrenssynpunkt.