Hur många har inte fantiserat om en semester i en gammal minibuss längs Highway 1 och ett stopp längs Big Sur i Kalifornien? Inom en inte alltför avlägsen framtid kan den resan göras med en elektrisk Volkswagen Microbus. Den tyska biltillverkaren meddelar nämligen nu att de drar igång produktionen av den gamla trotjänaren i ny tappning. Den nya versionen går under namnet ID Buzz och planeras finns till försäljning 2022, skriver The Verge.

Planerna på nyproduktion avslöjades redan vid årets bilmässa i Detroit i januari. Att döma av bilder och konceptmodeller är fordonet helt klart en flört med den gamla storsäljaren som tillverkades mellan 1950 och 1980. Men el-varianten blir inte helt lik förlagan. Alla batterier kommer att sitta under golvet, vilket gör bussen något längre än originalet, och även ger fler passagerarplatser.

Läs också: När kommer de där självkörande bilarna? Bilbranschen oenig om tidsplanen

Liksom originalet kommer minibussen att erbjudas i en lastbilsversion för företag – intressant i städer där lokala föreskrifter gör förbränningsmotorer dyrare att använda. Och precis som andra fordon i Volkswagens portfölj kommer elbussen dra nytta av framsteg som gjorts inom biltillverkning de senaste åren, både inom batterikraft och självkörande teknik.

Snart två år har gått sedan avslöjandena om dieselgate, skandalen som gav Volkswagens varumärke en rejäl törn när de tvingades återkalla miljontals fordon världen över. Kanske kan nostalgiresan hjälpa företaget återfå kundernas förtroende.