Plex är en populär lösning som används för att strömma film och annan media, både lokalt från enheter i det egna nätverket och från streamingtjänster på nätet. Sent i fredags gick företaget ut med nya användarvillkor. Den stora förändringen var att användarna inte längre skulle kunna tacka nej till att Plex samlar in information om dem.

"Innan ni plockar fram högaffeln och rusar till Reddit, vill vi att ni ska veta att vi INTE vet vilka filer som du har lagrat eller vad du tittar på när du använder en privat installerad Plex Media Server", skrev företaget i sitt utskick.

Läs också: Google kan se ifall du köper allt som marknadsförs till dig

Det hjälpte inte mycket. Beskedet följdes av en storm av arga inlägg både på Reddit och andra sociala medier, och på Plex eget forum.

Förutom det faktum att Plex gjorde insamlingen av data obligatorisk var många oroliga för att företaget skulle kunna identifiera vad de tittade på.

Företaget lovade att alla data skulle samlas in anonymt och att inga filnamn skulle loggas, men när användarna började titta närmare såg de att det inte riktigt stämde. Genom att samla in metadata som hur långa videofiler är, vilken upplösning de har och vilket mediaformat som spelades upp skulle det helt klart gå att identifiera vad du ser på, menade kritikerna.

Plex har sedan svarat på kritiken och valt att justera villkoren igen. De kommer inte längre att logga lika exakt information om vad användarna tittar på, och det kommer att gå att säga nej till att Plex samlar in data om lokalt innehåll.

Läs också: Använder du tjänsten Unroll.me för att rensa i inkorgen? Företaget säljer dina data.

Däremot kommer företaget att fortsätta samla in viss metadata från alla användare. Det rör framförallt om när de använder tredjepartstjänster som Sonos, Last.fm eller Alexa.

Till sist lovar Plex vd Keith Valory att inga användardata – anonymiserade eller ej – någonsin kommer att säljas vidare.