Sfären mellan verklig verklighet och digital verklighet äts så sakteliga upp av nya leksaker för såväl virtuell som förstärkt verklighet. Microsoft ägnar sig åt både och men på senare tid har det varit rätt tyst kring Hololens, bolagets headset för augmented reality.

Tidigare i år lanserade Microsoft nya rörelsekontroller för vr. Nu ser det ut som om en liknande lösning kan vara på gång även för Hololens. Bakom dörrarna filar de på en trollstavsliknande kontroll, skriver The Verge. Abrakadabra spelvärlden. Men i själva ansökan kallas den så klart något betydligt torrare: augmented reality input device.

Läs också: AR fortfarande ingen hushållsvara - men på frammarsch inom industrin

Enligt ritningarna är trollstaven utrustad med knappar, avtryckare och fingerskydd. Vid första anblicken liknar den tillbehören till Google glass, Google Draw. Patentet skickades in i juni förra året. Samtidigt som Microsoft lanserade en video med planerna för Windows reality. Där skymtas det som kan vara denna trollstav.

microsoft ar
Bild från Microsofts patentansökan.

Kontrollen används där framför en HTC Vive för att förstärka handrörelserna. Kanske bara en enkel prototyp, men kanske också en hint om planerna för kommande tillbehör.

Läs också: Google glass är tillbaka – siktet nu inställt på företagen

Microsoft har sedan tidigare flaggat för en rad samarbeten och planerar att släppa flera produkter för mixed reality. På den listan hittas bland andra tillverkare som Acer, Asus, Dell, Hp och Lenovo. Priset på ett headset väntas ligga under dagens pris för vr-enheter. Den från Acer väntas starta på 299 amerikanska dollar, vilket motsvarar ungefär 2 500 kronor. Enligt de detaljer som avslöjats kring plattformen kommer de flesta pc-datorer klara av att köra åtminstone de mest grundläggande apparna och spelen.