10. Flytta textstycken med hjälp av muspekaren

Det enklaste sättet att möblera om i dina textdokument är att markera det stycke som du tänker flytta och därefter klicka på det, hålla nere musknappen och dra det till önskad plats i dokumentet. Klart!

11. Ändra storleken på texten

En smidig funktion för att ändra storleken på ett textavsnitt är att markera det och därefter hålla inne Ctrl och Shift (Cmd och Shift om du använder Mac OS). Genom att samtidigt trycka på . eller , kan du förstora respektive förminska texten ett steg i taget.

12. Kopiera formateringen från ett stycke och applicera den på ett annat

Ett riktigt användbart verktyg för att kopiera formatering (typsnitt, storlek, stil och färg) återfinns långt upp till vänster i verktygsfältet: Formateringsverktyget symboliseras av en rollerpensel och används så här: placera markören i det stycke som du vill hämta formateringen ifrån och klicka därefter på rollerverktyget. Sedan applicerar du formateringen genom att helt enkelt markera önskat stycke.

google docs tips
Det är lätt gjort att importera bilder från Google Photos.

13. Hämta bilder från Google Photos

Om du använder Google Photos för att lagra bilder är det busenkelt att använda dem i dina Google Docs-dokument. Gå bara till menyn Infoga -> Bild och välj Foton för att få tillgång till alla bilder.

14. Redigera bilder direkt i Google Docs

Om du vill göra enklare justeringar av bilderna i ditt dokument kan du hoppa över användningen av ett fristående bildredigeringsprogram. Gå till menyn Format -> Bild för att få tillgång till grundläggande verktyg för att justera kontrast och ljusstyrka samt möjligheten att beskära bilden.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning