Samtliga av de tre miljarder konton som fanns registrerade hos Yahoo drabbades i dataintrånget 2013. Det är resultatet av en undersökning som nätjättens nya ägare Verizon genomfört.

Dataintrånget upptäcktes i slutet av förra året och Yahoo uppskattade då att runt en miljard konton hade drabbats. Redan då pekades hackerattacken ut som en av de mest omfattande genom tiderna.

Läs också: Yahoo kan tvingas inför domstol efter historiens största dataintrång

I intrånget ska bland annat e-postadresser, namn, telefonnummer, födelsedatum, telefonnummer och säkerhetsfrågor läckt ut i klartext medan lösenorden vad hashade. Men krypteringen, MD5, som skyddade lösenorden anses förlegad och enkel att knäcka.

Det pågår redan ett fyrtiotal tvister där tidigare användare stämt Yahoo över dataintrånget, enligt Reuters. Domare har hittills krävt mer information om intrånget för att gå vidare med ärendena, men nu väntas rättsprocesserna dra igång på allvar.

– Jag tror att vi har alla fakta på bordet nu. Det här är verkligen omskakande när man tänker på det, säger advokaten John Yanchunis som representerar några av offren för intrånget till Reuters.

Läs också: Equifax: Missad uppdatering bakom ett av världens värsta dataintrång

Dataintrånget 2013 är ett av tre massiva angrepp mot Yahoo som avslöjats de senaste åren. En andra lyckad attack ska ha skett 2014 och omfattade 500 miljoner användarkonton, det intrånget har två ryska agenter åtalats för. Ett tredje intrång inträffade under 2015 och tros ha berört 32 miljoner konton.

Det finns inga uppgifter som tyder på några direkta kopplingar mellan de tre enorma dataintrången. Men statliga aktörer har pekats ut som skyldiga i samtliga fall.