Tesla fortsätter att sparka personal på löpande band. Flera källor inom företaget uppger att så många som 1 200 anställda har fått sparken. Det rapporterar tv-kanalen CNBC.

Redan förra veckan bekräftade elbilsföretaget att 400 personer skulle få gå. Men nedskärningarna verkar vara mycket mer omfattande än så.

Läs också: Tesla Model 3 får en ny utmanare – och den kommer från Volvo

Många av dem som får sparken kommer från solpanelstillverkaren Solarcity, ett bolag som Elon Musk varit med och finansierat och som Tesla köpte upp för snart ett år sedan. Enligt Tesla beror den här rundan uppsägningar på att personalen underpresterat.

"Precis som alla företag, speciellt ett med över 33 000 anställda, leder våra personalutvärderingar ibland till att anställda lämnar. Tesla fortsätter att växa och rekrytera ny personal världen över", skriver bolaget i en kommentar till CNBC.

Men någon personalutvärdering ska inte ha genomförts sedan Tesla köpte upp Solarcity, uppger tv-kanalens källor. Ett par före detta anställda uppger för CNBC att de bett att få ta del av sin personalutvärdering, men att Tesla nekat dem.

Läs också: Tesla återkallar 11 000 bilar av Model X

CNBC har inga exakta siffror på hur många som fått gå från Tesla de senaste veckorna, men tv-kanalens källor uppskattar att runt 1 200 personer har fått sparken hittills. I den siffran finns både Solarcity-anställda och personer som jobbar med Teslas biltillverkning inräknade.